Pokeri

Tarjoamme tiloissamme pokeripöydän, jonka olemme itse rakentaneet. Voit varata tilaa saunailtaan Seinäjoella: voitte pelata bilistä, curlingia tai pöytäjalkista, sekä tietenkin pokeria. Järjestämme pokeri-iltoja kuukausittain, yleensä lauantaisin klo 19!

Varaa illanvietto paketti; voit valita mukaan myös ruokailun, saunatilat ja vaikka akustisen musiikkishown.
Soita ja kysy 040 7343880/seinäjoen liike  mieluusti:  Sähköposti: aki@pelikeidas.fi

Pokeri

Pokeri on noussut taas kovaan suosioon, ja varsinkin nettipokerin tultua markkinoille on pokeripelien kysyntä ollut jatkuvassa kasvussa. Suomalaiset ovat olleet myös näyttävästi esillä kansainvälisissä turnauksissa, ja jatkuvasti saa lukea suomalaisesta menestyksestä niin pokeripöydissä kuin nettipokerin laajalla valikoima puolella.

Pokeri on yksi niitä lajeja, jonka opettelu on helppoa, mutta täydellinen hallitseminen vie aikaa. Pokerin säännöt ovat yksinkertaiset, mutta taitavan pelaajan tulee osata laskea pöydän todennäköisyyksiä, oman käden laatua ja mahdollisuutta voitolle. Pelin oppiminen on kuitenkin vain harjoittelu kysymys ja pelaamalla oppii mestariksi.

Netissä pokerin pelaaminen on varsinkin aloittelijoille helpompaa, sillä siellä pelaajan reaktiot eivät näy muille. Sinun ei siis tarvitse ensimmäisenä opetella pokerinaamaa, vaan voit keskittyä itse lajin oppimiseen.

Säännöt

Pokeria pelataan useissa eri muodoissa, mutta yksi peli on aivan yli muiden ja se on No Limit Texas Hold’em. Kaikki maailman suuret turnaukset pelataan tässä muodossa ja noin 70% netin pokerista on myös NLHE:tä, eli vapaan panostuksen Texasia. Texas Hold’em on panostuslaji, eli pelaaja ei vaikuta omiin kortteihinsa, vaan päätökset tehdään panostuksesta.

Peli alkaa alkupanoksilla, jonka jälkeen jokainen pelaaja saa kaksi korttia kuvapuoli alaspäin, jotka ovat ns. taskukortit. Näitä kortteja saa vapaasti yhdistellä pöytään jaettaviin yhteiskortteihin ja ne ratkaisevat lopulta voittavan pelaajan.

Jokaisen jaon jälkeen aina otetaan panostuskierros, jossa pelaaja saa olla panostamatta, korottaa tai luopua kierroksesta. Jos kukaan ei korota tai kaikki ovat maksaneet korotukset voidaan siirtyä seuraavaan jaettaviin kortteihin, joiden jälkeen taas panostetaan.

Taskukorttien jälkeen aletaan jakamaan pöytään yhteiskortteja kuvapuoli ylös. Tätä tehdään kolmessa eri vaiheessa, jotka ovat nimeltään Flop, Turn ja River. Flopilla laitetaan kolme korttia kerralla ja Turnilla ja Riverillä vain yhdet kortit. Pelaajalla on siis lopulta seitsemän korttia taskukortit mukaanluettuna joista yhdistellään paras mahdollinen pokerikäsi.

Jako päättyy siihen kun joko kaikki paitsi yksi pelaaja on luovuttanut kierroksen tai Riverin jälkeinen panostuskierros on pelattu. Jos peli päättyy tähän asti, taskukortit paljastetaan ja korteista katsotaan kumpi voitti. Jos kierros katkeaa aiemmin, ei pelaajien silloin edes tarvitse näyttää taskukorttejaan.

Pelilajit

Nettipokerissa pelataan kuitenkin useampaa kuin vain yhtä lajia. Yleisimmät Texas Hold’emin lisäksi ovat Omaha Hold’em, Stud ja Razz. Näistä erityisesti Omaha on ollut suomalaisten mieleen ja maailman parhaaksi tituleerattu netti-Omahan pelaaja on Suomen Patrik Antonius.

Omaha on mekaanisesti sama laji kuin Texas, mutta sillä erotuksella, että pelaajille jaetaan neljä korttia, joista tasan kahta on pakko käyttää lopullisessa kädessä. Tämä tuo enemmän muutoksia alkukäden tarkasteluun ja monipuolistaa taktikointia.

Stud on myös suomalaisille hyvin tuttu laji ja sen viiden kortin versio kulkee Suomessa nimellä Sökö. Tässä lajissa pelaajille jaetaan osin kortteja kuvapuoli alas ja osin kuvapuoli ylös. Korttien jaon välissä pelaajat panostavat ja yrittävät laskea mitä kaikkea vastustajilla voikaan olla piilossa.

Razz on taas mekaanisesti sama laji kuin Stud, mutta tällä kertaa pelaajat yrittävät rakentaa mahdollisimman alhaista kättä. Razzista on kuitenkin poistettu väri ja suora, joten pelin voittava huonoin käsi on siis A-1-2-3-4-5.

Variaatiot

Nettipokerin pelejä voidaan vielä monipuolistaa lisäämällä pelien variantit käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi panostamiseen vaikuttavat Fixed Limit- ja No Limit -säännöt tai voitonjakoon vaikuttava Hi/Lo -sääntö. Nämä variaatiot ovat aina merkitty selkeästi pöytien nimiin, joten voit vapaasti pelata haluamaasi muotoa.

Fixed Limit ja No Limit eroavat siitä kuinka paljon pelaaja saa kerralla panostaa. No Limit antaa tietysti nimensä mukaisesti pelaajille vapaat kädet korottaa panosta niin paljon kuin vain haluaa, mutta Fixed Limitissä on jokaisessa erässä katto. Esimerkiksi 20€/40€ rajoitus tarkoittaa, että kerralla ensimmäisillä panostuskierroksilla saat laittaa vain 20€ kerralla ja kolmannen kierroksen isona saa laittaa 40€. Tämä ei vaikuta potin lopulliseen kokoon, vaan yhteen ainoaan korotukseen kerralla.

Hi/Lo, tai High-Low Split on variaatio jossa muutetaan potin jakamista. Hi/Lo -pokerissa kierroksen lopussa potti jaetaan kierroksen suurimman kääden ja pienimmän käden kesken. Tässä versiossa on kuitenkin ennalta määritetty mitenkä arvokas käsi voi kilpailla Low-potista, joten mikä tahansa ei kelpaa. Jos kenelläkään ei ole tarpeeksi arvotonta kättä Low-pottiin, niin High-käden saanut pelaaja vie koko potin yksin. Rajoitus voi olla esimerkiksi, että käsi jossa on isompi kortti kuin 8 ei voi osallistua tai että pari on jo liian arvokas käsi.

Jos haluat lisää infoa pokerista, sivustolta http://www.pelaa-pokeria.com/ löydät vaikka ja mitä.

Loppukevennykseksi voit katsoa videon https://www.youtube.com/watch?v=xTl53Ezp1Zw